Nejlepší bylinky na zvýšení testosteronu

Když se mužům sníží hladina testosteronu, mohou se cítit bez energie, v depresi a málo sexuálně výkonní. Což jsou věci, které nikomu z nás rozhodně nepřinesou naději, či alespoň trochu lepší náladu. Není ale tato příležitost vhodná k vyzkoušení bylinek?

Muži si velmi zakládají na své výkonnosti, libidu i vzhledu. Proto mnoho z nich zrovna dvakrát netěší, že začínají postupem času plešatět a tloustnout. A to ještě netuší, že řadu z nich čekají za pár let dlouhodobé potíže se zvětšenou prostatou.

Přiznáváme. Takto to na první pohled nevypadá ani trochu pozitivně. Z čeho se radovat, když to bude (s velkou pravděpodobností) stále jenom horší? A má celoživotní snažení vůbec nějaký smysl?

Když nepropadnete špatné náladě a přečtete si něco o bylinkách pro muže, tak určitě!

co způsobuje nedostatek testosteronu

Co způsobuje nedostatek testosteronu

Nedostatek testosteronu je způsobený tím, že stárneme. (Největší produkci máme od puberty do asi 30 let věku.) Takže jde o naprosto přirozený proces. Samozřejmě ho ale může ovlivnit to, jak se k sobě chováme, nebo zda netrpíme nějakou opravdu vážnou chorobou. 

Negativní dopady na má léčba rakoviny (chemoterapie a ozařování), alkoholismus, HIV nebo cirhóza jater. Pozor si dávejte i na zdraví svých ledvin. 

Nejúčinnější bylinky na testosteron

Kotvičník zemní

V poslední době se všude mluví o rostlině, která nese jméno kotvičník zemní. Většinou se o ní říká, že zvyšuje hladinu testosteronu a zlepšuje fyzické (a hlavně sportovní) výkony. Což není pravda, ale jeden nafouknutý mýtus. Ze studií je patrné, že kotvičník tuhle schopnost nemá a asi ji ani nikdy mít nebude.

To ale neznamená, že je bezcenný. Prokázalo se totiž, že může mít pozitivní vliv na zvyšování sexuální touhy. A ta pokles testosteronu obvykle provází. Takže, pokud chcete být při chuti jako za mlada, kotvičník zemní byste rozhodně měli v nejbližší době vyzkoušet.

kotvičník testosteron
maca peruánská testosteron

Maca peruánská

To, že starověké civilizace neznající možnosti moderních léčiv nebyly hloupé, skvěle dokazuje maca peruánská. Jde o přírodní prostředek, který hojně používali obyvatelé Peru. Nejčastěji jím vyvolávali sexuální touhu a zlepšovali plodnost. O mace se nicméně říká, že může mít pozitivní vliv na to, kolik máte energie

Z dalších benefitů, které vám může maca nabídnout, bychom zmínili schopnost ovlivňovat náladu a blahodárný vliv na vzhled a zdraví kůže. Zajímat by vás mohly i její možné protektivní vlastnosti, které mají za cíl udržet normální velikost mužské prostaty.

Pískavice řecké seno

Další dobře známou rostlinou s dlouholetou tradicí je pískavice řecké seno, která pochází z oblasti Středomoří. Tam se běžně používá jako koření. Samostatně se ale obvykle moc nedoporučuje, protože nemá moc příjemnou vůni.

Co ale dovede? Běžně se spojuje se schopností zvyšovat, nebo alespoň zmírňovat příznaky poklesu testosteronu u mužů. Také by měla mít pozitivní vliv na libido a na kvalitu spermií. Muže by měla potěšit i předpokládaná schopnost snižovat cholesterol, který je jedním z hlavních viníků kardiovaskulárních chorob.

pískavice řecké seno
ženšen koncentrace testosteron

Ženšen

V tomto průvodci bylinami a jejich účinky musíme zmínit i ženšen, který je často používán v Asii. Asi úplně nejznámější je jeho schopnost dodávat tělu energii. Někdo také uvádí, že je schopen se po něm lépe soustředit a učit.

 Zajímavé je na něm také to, že ho starověké civilizace používaly v případě, že někdo v jejich okolí trpěl problémy s erektilní dysfunkcí. Také můžete těžit z jeho schopnosti bojovat proti zánětům a posilovat imunitní systém.

Co z toho plyne? Že každá z těchto přírodních složek má řadu plusů, které by vám mohly ulehčit váš přechod do nové životní etapy. Než je ale brát samostatně, zkuste využít účinky všech najednou. Stačí, když vyzkoušíte dlouhodobé užívání přírodních doplňků stravy, které je mají ve svém složení.

Napsat komentář