Pískavice řecké seno: Nejlepší bylina pro muže

Ne každý muž nachází zálibu v bylinkách. Většina se stále ještě raději dívá na pořady o autech, nebo hraje fotbal. Na čemž není nic špatného. Jen pak přicházejí o důležité informace. Třeba o tom, čím jim může být prospěšná pískavice řecké seno. Proto vám dáme příležitost dozvědět se to nejdůležitější přímo od nás.

Znalost bylin se většinou připisuje ženám. Nejspíš proto, že mnohé z nich v minulosti zastávaly funkci babky kořenářky. Také jim musíme připsat kredit za to, že se mnohem aktivněji zajímají o své zdraví. (A spolu s ním i o to naše.)

Jenže, existují situace, kdy nám naše pasivita a neznalost vyloženě škodí. Zvlášť, když přijde řeč na produkci testosteronu, na výši libida nebo na úroveň tělesné a psychické energie.

Jelikož jsou to věci, které se týkají každého muže, je ve vašem vlastním zájmu se seznámit s tím, v čem vám může být teď, nebo v budoucnu nápomocná pískavice řecké seno.

co je to pískavice řecké seno

Její účinky ocení především muži

O pískavici řeckém seně se traduje, že pomáhá s impotencí a zvyšuje libido. Někteří ji dokonce považují za afrodiziakum. Kde je ale pravda? A může nám pískavice řecké seno nabídnout ještě něco navíc?

V první řadě se pískavice používala (a občas dosud používá) k podpoře kojení, které je nezbytné pro výživu dítěte. (A tím pádem ji v něčem ocení i ženy.)

Dále nám nabízí:

  • Zvýšení hladiny testosteronu u mužů
  • Vyšší libido
  • Schopnost ovlivňovat hladinu krevního cukru
  • Schopnost ovlivňovat krevní tlak
pískavice účinky

Jako obvykle to ale ještě není úplně všechno. V současné době probíhají studie, které naznačují, že pískavice vede k poklesu apetitu, což by mohlo mít pozitivní vliv na tělesnou váhu. S tím může souviset i příznivý vliv na hladinu cholesterolu, který obvykle hrozí problémy s játry a s kardiovaskulárním systémem. Zajímavá pro vás může být i informace o tom, že proběhly i pokusy s efektem pískavice řeckého sena na pálení žáhy.

Jak můžete vidět, rozhodně jde o zajímavé poznatky, z nichž některé využije prakticky každý. 

Pozitivně vnímáno je u této rostliny i to, že nejsou známy žádné kontraindikace (pouze s léky na diabetes), nebo vážnější nežádoucí účinky. U citlivějších jedinců se může přechodně objevit problém se zažíváním.

Užívání pískavice

Pískavice řecké seno se prodává jako koření. Obvykle se ho ale nedoporučuje konzumovat samotné kvůli jeho nepříjemné vůni. Dále se setkáváme s extraktem a práškem.

užívání pískavice řecké seno

Úplně nejoblíbenější jsou ale přírodní doplňky stravy, které ji obsahují. Mohou být buď jednodruhové, nebo kombinované. Například s ženšenem, kotvičníkem zemním a macou peruánskou. V takovém případě může dojít ke zvýšení libida i k dočerpání fyzické a psychické energie, která je důležitá k práci a k udržení si aktivního života. 

Výhodou této volby je to, že nemusíte řešit poměry, ani shánění jednotlivých bylinek zvlášť. Jen si vezmete kapsli podle návodu, který uvádí výrobce a máte hotovo. Nemusíte se starat o nic dalšího. Snad jen o to, abyste dělali to, co vás naplňuje a baví.

Máte s pískavicí řeckým senem nějakou osobní zkušenost?

Napsat komentář