Jak zvýšit libido u mužů a zamezit jeho ztrátě

Kdo chce mít zdravý sexuální život, ten potřebuje touhu. S ní je to ale někdy docela zapeklité. Zvlášť, pokud se posouváme do středního věku, kdy dochází k pozvolné ztrátě testosteronu. Pokud vás to trápí, dnes vám povíme, jak na zvýšení libida!

V minulosti byly erotické hrátky povolené jen za účelem plození nového potomstva. Teprve ve chvíli, kdy nebylo následkem každého partnerského styku dítě se ze sexu stala rekreační činnost, které se oddáváme kvůli prohlubování našich intimních vztahů a zlepšení nálady.

Ovšem, v této situaci občas nastává trochu paradox. Zatímco stimuly jsou všude kolem nás (a tím největším může být třeba nová partnerka) a potenciálně negativní dopady styku lze dokonale minimalizovat, nemáme na nějaké laškování chuť. Kvůli čemuž se mnohdy cítíme nepříjemně a divně.

Abyste se nemuseli trápit, v následujícím textu vám poradíme potraviny na zvýšení libida a další vychytávky, které stojí za to vyzkoušet.

co je to libido

Co je to libido

Libido je jiné jméno pro sexuální apetit, či drajv. Ten je závislý na celé řadě faktorů. Jednu z hlavních rolí má mozek. Také ho ale ovlivňují hormony, naučené vzorce chování, které jsou nám předávány rodiči a okolím nebo třeba naše aktuální rozpoložení

Vzhledem k tomu, jak je tento systém složitý je náchylný k tomu, aby se v něm čas od času něco pokazilo, nebo zablokovalo. Stačí být dlouhodobě ve stresu, nebo užívat léky, které mají vliv na vaši sexuální touhu. (To mohou dělat třeba antidepresiva.) 

Sexuální apetit

Ve své podstatě jde o to, jak moc vysokou, nebo nízkou potřebu milování máte. Zatímco někdo se potřebuje uspokojit několikrát za den (či alespoň několikrát do týdne), další je rád, když to na něj přijde jednou za měsíc.

sexuální apetit

Tato rozdílnost se projevuje nejen u jedinců napříč pohlavími, ale i u lidí ze stejné skupiny. Ne každý muž má sexuální touhu stejně velkou. Většinou je ale důležité to, abyste si v tomto ohledu sedli se svým protějškem. Pokud vám to oběma vyhovuje, můžete se milovat třeba jednou za rok. Větším problémem však bývá, že jeden z páru má větší chuť než ten druhý. Což vede k dlouhodobé nespokojenosti, či k nevěrám.

Ztráta libida

O mužích se říká, že jsou to sexuální mašiny, které mohou kdykoliv a kdekoliv. Proto někteří z nich velmi špatně nesou, když tomu tak není. Kde ale začít hledat důvody oné negativní změny?

Příčinou ztráty mužského libida může být:

  • Užívání léků
  • Deprese
  • Alkoholismus
  • Nízké sebevědomí
  • Nespavost a problém se spánkem
  • Dlouhodobý stres
  • Stárnutí
  • Nízká hladina testosteronu
  • Syndrom neklidných nohou (byla prokázána možná souvislost mezi tímto syndromem a erektilní dysfunkcí)
  • Chronické onemocnění 
  • Nedostatek, nebo přebytek cvičení
ztráta libida

Pokud si nejste jistí, zkuste na to jít vylučovací metodou. Pokud se nehýbete, začněte. Pokud moc, tak uberte. A podobně.

Jak zvýšit libido

Nyní se konečně dostáváme k tomu, co nás všechny zajímá. Jak se dá zvýšit libido? A jde to vůbec?

bylinky na zvýšení libida

Samozřejmě, že ano. Prvním krokem je výše uvedený seznam, který vám napoví, kde je možná chyba. Změnu můžete pozitivně podpořit tím, že si dopřejete potraviny, o kterých je známo, že mají afrodiziakální účinky. Mužům se hodně doporučují potraviny se zinkem. Ten najdeme v červeném, nebo v krabím mase. K bezproblémové erekci pak může napomoci konzumace citrusů, výrobků z kvalitního kakaa, omezené množství červeného vína nebo pochutnání si na bobulovém ovoci.

Vitamíny na zvýšení libida můžete vyzkoušet všechny. (Nezapomeňte, že všechno se vším souvisí.) Zvlášť prospěšný ale může být vitamín E, který je důležitý pro normální fungování reprodukčních orgánů. Mezi bylinky na zvýšení libida pak řadíme pískavici řecké seno, kotvičník zemní nebo macu peruánskou.

Pokud chcete, řadu z těchto látek najdete ve vícesložkových přírodních doplňcích stravy pro podporu vitality a potence. Jelikož působí na několik segmentů současně, jistě brzy pocítíte rozdíl.

Napsat komentář