Nejčastější důvody proč nemáte chuť na sex

Touha se milovat je extrémně důležitá. Nebýt jí, lidstvo už dávno vymřelo. Možná proto nám ji příroda nadělila tak silnou. Problém je v tom, že náš současný způsob života může způsobit nechuť k sexu. A to i když je vše ostatní v pořádku. Pokud byste to rádi změnili, udělejte tohle!

Nemáte chuť na sex a místo toho byste se raději koukali na fotbal, nebo lepili modely letadel? Žádný problém. Ale jen za předpokladu, že vám tahle situace nevadí. Případně vašemu protějšku, který by si s vámi rád plánoval romantická dostaveníčka, během kterých by se prohlubovala vaše společná intimita.

V takovém případě byste mohli narazit na obrovský problém, který by mohl vyústit v dlouhodobou frustraci, či v horším případě v nevěru, která by mohla váš jinak pěkný vztah nenávratně poškodit. 

Což jsou rozhodně důvody, které by vás měly vést k tomu, abyste začali aktivně podnikat kroky, které vám navrátí váš sexuální apetit. Alespoň občas. Ale jak na to?

nechuť k sexu

Nejčastější důvody nechuti k sexu

V první řadě je důležité porozumět tomu, proč nemáte chuť. Hlavně, když víte, že jste ji nedávno ještě měli. Samozřejmě, za touto situací mohou být partnerské neshody, nebo stárnutí, ale nelze vyloučit ani jiný (a třeba i vážnější) důvod.

Škodu dokáže napáchat:

  • Pokles hladiny testosteronu
  • Nízké sebehodnocení
  • Deprese a úzkost
  • Stres
  • Cukrovka
  • Obezita
  • Vysoký krevní tlak
  • Vysoký cholesterol
  • Orgánové selhání (srdce, plíce, ledviny, játra…)
ztráta chuti na sex

Negativní dopady na sexuální touhu má i vyčerpání. Je jasné, že pokud celý den běháte v práci a jste neustále pod tlakem, tyto nešvary si přinesete i domů a následně do postele. Je proto důležité znát způsoby, jak si ulevit od nahromaděného napětí.

Samozřejmě, je ale možné, že to nebude tak horké. Sex vás třeba nebaví proto, že děláte pořád to samé dokola. Což se po několika letech vztahu nebo manželství omrzí. V takovém případě se rozhodně hodí převzít iniciativu a zkusit něco nového. Začít můžete třeba nákupem erotických pomůcek, které příště vyzkoušíte v posteli.

Jak zvýšit chuť k sexu

Nikdo by se neměl k sexuálnímu styku nutit. Existují ale situace, kdy je rozhodně vhodné se alespoň pokusit učinit nějakou změnu. (Třeba v případě, že jste spokojení a svůj vztah považujete za nadstandardně kvalitní. A jen ta sexuální touha vám v něm chybí.)

jak zvýšit chuť k sexu

Kromě toho, že byste měli alespoň trochu změnit svůj současný životní styl (víc spánku a odpočinku, pohyb, léčba chronických nemocí…) byste si měli dopřát vitamíny a bylinky, o kterých se ví, že mají blahodárný vliv na normální fungování reprodukčního ústrojí. Zmínit bychom mohli vitamín E, zinek nebo kotvičník zemní, který vás dokáže překvapit tím, že i ze sebemenší jiskřičky vykřeše jasně planoucí oheň.

Také vám neuškodí, když zkusíte:

  • Banán
  • Čili papričky
  • Výrobky z kvalitního (vysokoprocentního) kakaa
  • Vejce
  • Vepřové maso a arašídy (obsahují vitamín B1, který je důležitý pro správné přenášení vzruchů nervovou soustavou)
  • Ryby (jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin Omega-3)

Pokud myslíte, že vám změna jídelníčku nestačí, zkuste další tipy a triky, jak se můžete vrátit zase zpátky do hry. 

Určitě omezte, nebo úplně skoncujte s některými svými neřestmi, jako je kouření a pití alkoholu. Pro získání většího sebevědomí (a případně i chuti) vsaďte na osvědčenou masturbaci. Tu můžete provozovat buď osamotě, nebo s protějškem. Také se pokuste trávit více času venku. Zvlášť za slunečného počasí. Je možné, že na vaši sexualitu má dopad špatná nálada, která může být způsobená nedostatkem vitamínu D.

Je to alchymie, ale s trochou snahy a kvalitním doplňkem stravy na přírodní bázi nejde o nic, co by se nedalo zvládnout.

Napsat komentář