Nedostatek sexu: Příznaky a jak ho řešit?

Sexu se v dnešní společnosti připisuje velká důležitost. Pravděpodobně proto, že už dávno neslouží jen k plození potomků, ale jeho úkolem je i sdílení intimity a prohlubování mezilidských vztahů. Co když ale máte sexu málo? Může to mít nějaké negativní účinky? A jak se dá tento problém řešit?

Sex je považován za biologickou potřebu. Cílem většiny živých organismů je množení, bez kterého bychom nemohli pokračovat na tomto světě dál. Člověk se z živočišné říše dávno vymanil. (I když, úplně odloučit se od ní nemůže. Nebo si to alespoň myslíme.) Do relativně nedávné doby však bylo výsledkem neuváženého sexuálního spojení (mnohdy nechtěné) početí.

Dnes už styk nutně neznamená, že za devět měsíců přiletí čáp. Takže můžeme provozovat sex čistě pro potěšení. 

Co když ale sex z nějakého důvodu nemáte, nebo ho není tolik, kolik byste chtěli?

nedostatek sexu příznaky

Příznaky nedostatku sexu

V první řadě je potřeba říct, že nedostatek sexu vnímá každý člověk jinak. Zatímco pro někoho je optimální frekvence styku jednou za týden, nebo dokonce dvakrát do měsíce, jiní lidé potřebují sex i několikrát denně. Určující je, jestli vám vaše frekvence sexu vyhovuje. Pokud ano, není co řešit.

Pokud spokojení nejste, můžete cítit frustraci a nadměrné sexuální pnutí. Zvlášť, pokud máte protějšek, který vás neustále odmítá a nechce vám říct proč. Nedostatek sexu může v takovém případě spustit pocity marnosti, opuštění a nízkého sebevědomí.

Jak řešit nedostatek sexu?

Pokud jste single, máte to mnohem jednodušší. V dnešní době existuje dost internetových seznamek, které se specializují právě na to, že si dva lidé domluví sex. Jestli to bude mít nějaké pokračování je pak čistě na vás.

V tomhle případě je ale potřeba říct, že byste měli dávat dobrý pozor na své zdraví a na případné otěhotnění protějšku. Pokud chcete s někým spát bez použití kondomu, vyžadujte testy na pohlavně přenosné choroby. (Vy je samozřejmě podstupte též, jinak to nebude fér přístup.) Také není vhodné se spoléhat na to, že vám partnerka řekne, že bere hormonální antikoncepci. (Ne, že by vás chtěla podvést, ale ani HA není stoprocentní a lze přes její užívání otěhotnět.)

Druhou variantu představuje masturbace, na které není vůbec nic špatného. Případně si můžete objednat placenou společnici. (K tomu ale uchyluje jen někdo. Je to na osobních preferencích.)

nedostatek sexu v manželství

Nedostatek sexu v manželství

Nedostatek sexu se většinou spojuje s tématem dlouhodobých vztahů. V první řadě je třeba rozumět tomu, proč k nedostatku dochází. Hodně pochopitelné je to v případě, že máte malé děti, které vyžadují hodně času, pozornosti a péče. Kvůli přerušovanému spánku navíc bývají ženy i unavené. Takže jsou rády, když mohou spát a jejich sexuální pud se dočasně vypne. Velkou roli hrají i hormony. Nejlepší volbou je tedy to, že budete péči o děti a domácnost spravedlivě sdílet. Pak vám zůstane dostatek času a energie na společné hrátky.

Dalším problémem může být vzájemné odcizení. Za dobu vztahu jste si na sebe zvykli a vaše společné chvíle jsou bez jakékoliv sexuální jiskry. Případně je sex pro partnerku nuda. Začněte tím, že si začnete vaší ženy více všímat. Občas ji potěšíte květinou, nebo jinou drobností, která jí udělá radost a zvýší její sebevědomí. Také vsaďte na letmé dotyky během dne. (Polibek, pohlazení po zádech atd.) Partnerka si toho všimne a vaše chování ji motivuje k tomu, aby se k vám přidala a dělala radost zase vám.

V neposlední řadě se nebojte experimentovat v posteli. Zkuste používat erotické hračky, mazlit se nebo sledovat filmy pro dospělé. Nic není zakázáno. (Za předpokladu, že souhlasí oba.) Pokud nic z toho nefunguje, ale máte o zachování manželství zájem, posledním řešením je manželská poradna.

Jaké má sex účinky na naše zdraví?

Když se budete řídit výše uvedenými tipy, můžete se těšit na pozitivní účinky sexu na váš organismus. Sex přispívá ke snížení krevního tlaku, podporuje zdraví srdce, zvýší vám libido, podpoří váš imunitní systém a přispěje ke klidnějšímu spánku. 

Jak tedy vidíte, cesta k sexu není tak složitá, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jen musíte vědět, jak na to. Také nezapomeňte vyzkoušet dlouhodobé užívání doplňků stravy pro muže na podporu vitality, které vám mohou pomoci se zlepšením výkonu.

Napsat komentář