Problémy s erekcí: Příčiny a jak je řešit

Erekce je nesmírně důležitá, protože bez ní by nemohlo dojít k úspěšnému sexuálnímu styku, jehož cílem je reprodukce. Protože dnes bodují muži, kteří mají erekci doslova na požádání, je pochopitelné, že pokud někde něco nefunguje, jde o zdroj špatné nálady a sníženého sebevědomí. Jak řešit problémy s erekcí? A může být na vině andropauza?

Problémy s erekcí nejsou v populaci ojedinělé, a to i přesto, že se o nich příliš často nemluví. Jelikož erekci ovlivňuje zdravotní stav, únava, psychika i atmosféra ve vztahu, čas od času můžete jít večer pouze spát.

V případě, že se tento scénář neodehrává příliš často, nemusíte si kvůli němu dělat vrásky na čele. Je to totiž úplně normální a stává se to i mladším lidem. Problém nastává ve chvíli, kdy nedosahujete normální erekce podezřele často. V takové chvíli už to obvykle něco znamená.

Pokud s tímto jevem bojujete i vy, vše důležité, co byste o něm měli vědět, vám nastíníme v následujících několika odstavcích.

problémy s erekcí příčiny řešení

Jaké problémy s erekcí vás mohou postihnout?

Problémy s erekcí mohou být velmi různorodé. Z toho důvodu byste se s nimi měli seznámit.

Stát se může, že:

  • Nedosáhnete erekce
  • Erekci neudržíte dostatečně dlouho
  • Předčasně ejakulujete
  • Nedosáhnete orgasmu

Vzhledem k tomu, že ve všech těchto situacích zažijete nepříjemné pocity, muži s erektilní dysfunkcí mohou mít tendenci se sexuálním aktivitám (pro jistotu) vyhýbat.

Nejčastější příčiny problémů s erekcí

Erekce je velice citlivá na širokou škálu faktorů. Začít můžeme například poklesem mužského pohlavního hormonu testosteronu, který je zodpovědný za normální sexualitu a plodnost. K pozvolnému klesání dochází už od 30 let (cca o 1 % ročně), takže postupem času ho můžete mít nedostatek. Jeho úprk navíc můžete podpořit nezdravým životním stylem, takže skočíte rovnýma nohama do andropauzy.

Dále může být na vině i nedobrý tělesný a psychický stav, který se může propsat i do vašeho sexuálního života.

Jmenovat můžeme například:

  • Diabetes
  • Vysoký krevní tlak
  • Deprese
  • Nadváhu
  • Stres
  • Epilepsii

A mnoho dalších. Z toho důvodu se obecně doporučuje, aby muži nezanedbávali zdravý životní styl.

erekce testosteron libido

Nedostatek testosteronu a nízké libido

Jelikož pokles testosteronu přichází spolu s vyšším věkem, je tento problém považován za relativně normální. Jelikož ale muži nechtějí propadat depresivním náladám, chtějí si užívat sexuální život a mají zájem o udržení normální tělesné kondice, je pochopitelné, že hledáte způsoby, jak si v této situaci pomoci. Testosteron obvykle podněcuje sexuální chování a agresivitu, což jsou atributy, které se spojují s “opravdovým mužstvím”, takže je nasnadě, že pokud jimi v této chvíli neoplýváte, můžete očekávat odsudky a posměch.

Jak podpořit libido a testosteron?

I když to vypadá černě, tak špatné to zas nebude. Naštěstí pro vás, problémy s erekcí a nízkou hladinou testosteronu se dají řešit i přírodními prostředky. Stačí tedy pouze chtít se sebou něco dělat.

Prvním krokem může být dlouhodobé užívání přírodních doplňků stravy na andropauzu, které obsahují komplex několika látek, jež podporují normální hladinu testosteronu a libido.

V jejich složení hledejte:

A další látky, které přispívají i k normální hladině energie, normální plodnosti a k normálnímu stavu kostí.